Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Projekt 4: Effekter av berörda parters deltagande i vattenråd och efterlevnad av beslut enligt miljökvalitetsnormerna

I Sverige ska lokala vattenråd bidra till beslut och genomförandet av åtgärder för vattenkvaliteten. I det här projektet studeras hur vattenråden fungerar i praktiken.

Avsikten är att studera skillnader i faktorer såsom upplevd rättvisa, (o)säkerhet och egna mål och vilka effekter sådana faktorer har. Projektet utgår från studier om det sociala dilemmat, vilket innebär studier om effekter av att agera i egenintresse jämfört med att agera i gemensamt intresse. Nobelpristagaren Ellinor Ostrom är en av de forskare som arbetet mycket inom det området.

Genom enkätstudie kommer data att samlas in. Uppgifterna kommer att analyseras med kvantitativt med statistik över flera intressentgrupper. Det innebär att inga personuppgifter från de som svarar på enkäterna kommer att redovisas. Data kommer att presenteras som siffror i tabeller eller grafer.

Genom att klargöra samband och påverkande faktorer är det möjligt att föreslå förbättringar och designa policyinstrument som kan ha påverkan på inblandade parter och kan förbättra det svenska systemet för miljökvalitetsnormer.

Projektledare: Eva‐Lotta Sundblad, PhD och vetenskaplig koordinator vid Havsmiljöinstitutet

Projektdeltagare: Chris von Borgstede, lektor/forskare, Göteborgs universitet, Psykologiska institutionen
Sverker Jagers, lektor/forskare, Göteborgs universitet,
Statsvetenskapliga institutionen
Sara Svedlund, Göteborgs universitet, Psykologiska institutionen

Sidansvarig: Tina Johansen|Sidan uppdaterades: 2016-05-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?