Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Panta Rei

- om miljökvalitetskrav och miljökvalitetsnormer

Författare: Christina Olsen Lundh
Sidantal:
548 sidor
Copyright: Christina Olsen Lundh och Havsmiljöinstitutet

Panta rei – om miljökvalitetskrav och miljökvalitetsnormer handlar om de rättsliga krav som ställs på miljökvalitet avseende luft, vatten, havsmiljö och omgivningsbuller. Boken syftar till att ge en översiktlig och samlad bild av det svenska systemet för miljökvalitetsnormer, som meddelats med stöd av 5 kap. miljöbalken. Utfärdandet av dessa miljökvalitetsnormer bygger i stor utsträckning på unionsrättsliga skyldigheter. Analyserna i Panta Rei utgår därför från de krav som EU-rätten ställer på sina medlemsstater.

Panta Rei är resultat av ett delprojekt inom forskningsprogrammet SPEQS, a Systems Perspective on Environmental Quality Standards, som syftat till att undersöka hur systemet för miljökvalitetsnormer är uppbyggt och hur det uppfattas av olika intressenter.

Boken består av sex delar. Den första delen innehåller en översiktlig genomgång av grundläggande EU-rätt, avseende reglering av miljökvalitet. De följande delarna behandlar luft, vatten, havsmiljö och buller. I bokens sista del sammanfattar och diskuterar författaren de behandlade miljökvalitetsnormerna utifrån de slutsatser som dragits i tidigare delar.

Boken går inte längre att beställa med finns för nedladdning som pdf.

Ladda ner Panta Rei som pdf

omslag av boken panta rei
Sidansvarig: Tina Johansen|Sidan uppdaterades: 2016-12-07
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?